Çerez Örnek
canlı destek

Derskayıtbilgilendirme

Kayıt döneminde dikkat edilmesi gereken konular

1) Öncelikle, ders seçim işinizi lütfen son güne bırakmayın. Özellikle alttan dersleri olan öğrencilerin erkenden ders seçimi yapması önerilir.

2) ÖNEMLİ!!!!!!! Ders seçimlerinizi yaptıktan sonra danışman onayına göndermeyi unutmayın. Danışman onayına gönderilmeyen tercihler dikkate alınmayabilir. Geçen dönem sadece bu nedenle kayıtlanamayan arkadaşlarımız oldu. BU KONUYA ÖZELLİKLE DİKKAT EDİN.

3) Her dönemden 30 AKTS’lik ders almanız gerekiyor. Bir dönemden 30 AKTS’lik ders vermediğiniz takdirde o dönemi bitirmemiş sayılıyorsunuz. Bir dönemde 30 AKTS’lik ders alıp vermiş olduğunuzu transkriptlerinizde dönemlere ait ders istatistiklerinizin yazdığı bölümlerden kontrol edebilirsiniz.

4) Birinci sınıflar için durum kolay, zira zorunlu dersler toplamda 30 AKTS ediyorlar.

5) İkinci sınıflar, fakülte havuz seçmeli derslerinden bir tane seçiyorlar. Bu gruptan Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş veya Felsefeye Giriş ve dengi dersleri seçmeyiniz, bu dersler sizin bölüm derslerinizin konularını içeriyor. Fakülte Seçmeli Dersinde değişiklik yapacaklar Bkz. Madde 13.

6) Üçüncü sınıflar, bu dönem, İnsan Hakları Kuramları ve Modern Politika Felsefesi derslerini seçecekler. Pragmatizm dersi sadece alttan alanlar tarafından seçilecek, pragmatizm dersini alıp kalan öğrenciler dersi bağlayarak İnsan Hakları Kuramları dersini seçebilirler. Üçüncü sınıfın diğer seçmeli dersleri sadece alttan alanlar için açılacak. Bu iki ders dışında yapılan seçimler değiştirilecek ve bu derslere kayıtlanacak. Üçüncü sınıfların “Seçmeli Ders Grubu 4”ten iki ders seçip vermeleri mezun olmaları için zorunludur. Ayrıca İletişim Sosyolojisi dersi kalkmış olup Sosyoloji Tarihi dersi eklenmiştir. İletişim Sosyolojisi dersini alttan alanlar yine İletişim Sosyolojisi dersini seçmek zorundadırlar. Üniversite seçmeli dersi almayı da unutmayın. Bu gruptan Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş veya Felsefeye Giriş ve dengi dersleri seçmeyin, bu dersler sizin bölüm derslerinizin konularını içeriyor. Üniversite Seçmeli Dersinde değişiklik yapacaklar Bkz. Madde 13.

7) Dördüncü sınıflar, Hukuk Felsefesi, İbn Haldun Semineri ve Modern Türkiye'de Düşünce Tarihi derslerini seçecekler. Bu dersler, bu döneme ilk defa kayıtlanan öğrenciler için zorunlu seçmeli derslerdir. Bunun dışında bu dönemin diğer seçmeli derslerini, yalnızca bu dersleri alttan alan öğrenciler seçecekler. Dördüncü sınıfların “Seçmeli Ders Grubu 6”ten üç ders seçip vermeleri, mezun olmaları için zorunludur. Ayrıca Bilgi Sosyolojisi dersi kapanmış olup yerine Türkiye’nin Toplumsal Yapısı dersi gelmiştir. Bilgi Sosyolojisi dersini alttan alanlar yine Bilgi Sosyolojisi dersini seçmek zorundadırlar.

8)Ders seçimi yaparken önce transkriptlerinizi kontrol ediniz. Verememiş olduğunuz dersleri belirleyerek bu dersleri seçiniz. Verememiş olduğunuz seçmeli dersleri değiştirebilirsiniz. Ama bunu yaparken öncelikle dersi diğer derse bağlamayı unutmamanız gerekiyor. Ayrıca eski dersinizi sadece açılacak olan bir ders ile değiştirebilirsiniz. Bu da dersi takip etme sorumluluğu alacağınız anlamına geliyor. 3. maddeye bakınız.

9) Bir dönemde en fazla 42 AKTS ders seçimi yapabilirsiniz. Sadece okulu bitirecek olan öğrenciler 42 AKTS üzerinde ders alabilirler. Onun koşulları ise yakında duyurulacaktır.

10) Eğer alttan aldığınız bir ders ile yeni seçmeniz gereken bir ders çakışıyorsa öncelikle alttan aldığınız dersi vermeniz gerekiyor. Mezun olacak durumda olup da bu tür bir çakışma yüzünden sıkıntı yaşayanlar mutlaka danışmanlarıyla iletişime geçmelidirler.

11) Bölüm dışı seçmeli ders kontenjanları ancak bütün derslerin kontenjanları dolarsa arttırılacaktır. Lütfen bu konuda bizden talepte bulunmayınız.

12) Sınıf tekrarı yapan ve ortalaması 1,80’nin altında olan öğrenciler üst sınıfa geçemez, bu öğrenciler alttan başarısız dersleri ile not yükseltmek amacıyla başarılı derslerini alabilirler.

13) Fakülte Ortak Seçmeli, Üniversite Seçmeli ve üçüncü sınıflarda Pragmatizm ve İnsan Hakları Kuramları dersleri konusunda değişiklik yapacak öğrenciler, önceki seneden aldıkları bu seçmeli dersleri bu sene alacakları yeni seçmeli ders ile bağlamak zorundadırlar. Yoksa bu iki dersten birden sorumlu olurlar. Bağlama işlemi ders seçim ekranında seçilmek istenen yeni dersin sağ tarafındaki kutucuktan eski dersin ders kodu seçilerek yapılır.

14) Ders seçimlerinin özenli bir şekilde yapılması en başta sizlerin sorumluluğundadır. Yapılan hatalar, bizlerce tespit edilmeye çalışılacaktır, fakat son tahlilde doğru ders seçimi yapma sorumluluğu öğrenciye aittir. LÜTFEN SON GÜNE KADAR KAYITLANMANIZIN TAMAMLANDIĞINI ve DANIŞMANINIZIN SİZE ATTIĞI MESAJLARI KONTROL EDİNİZ!

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ