Güz Dönemi Kayıt hk Duyuru
Kayıt döneminde dikkat edilmesi gereken konular
1) Öncelikle, ders seçim işinizi lütfen son güne bırakmayın. Özellikle alttan dersleri olan öğrencilerin erkenden ders seçimi yapması önerilir.
2) Ders seçimlerinizi yaptıktan sonra danışman onayına göndermeyi unutmayın. Danışman onayına gönderilmeyen tercihler dikkate alınmayabilir.
3) Her dönemden 30 AKTS’lik ders almanız gerekiyor. Bir dönemden 30 AKTS’lik ders vermediğiniz takdirde o dönemi bitirmemiş sayılıyorsunuz.
4) Birinci sınıfların zorunlu dersleri toplamda 30 AKTS ediyorlar. Sistem muhtemelen otomatik olarak derslerinizi atayacaktır sadece 30 AKTS ders seçmiş olduğunuzu kontrol ediniz.
5) İkinci sınıflar, fakülte havuz seçmeli derslerinden bir tane seçiyorlar. Bu gruptan Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş veya Felsefeye Giriş ve dengi dersleri seçmeyin, bu dersler sizin bölüm derslerinizin konularını içeriyor.
6) Üçüncü sınıflar, bu dönem, Politik Liberalizm ve Ütopyalar-Karşı Ütopyalar derslerini seçecekler. Üçüncü sınıfın diğer seçmeli dersleri sadece alttan alanlar için açılacak. Bu iki ders dışında yapılan seçimler değiştirilecek ve bu derslere kayıtlanacak. Üçüncü sınıfların “Seçmeli Ders Grubu 3”ten iki ders seçip vermeleri mezun olmaları için zorunludur. Üniversite seçmeli dersi almayı da unutmayınız. Bu gruptan Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş veya Felsefeye Giriş ve dengi dersleri seçmeyiniz, bu dersler bölüm derslerimizin konularını içeriyor.
7) Dördüncü sınıflar, Modern Felsefede Din Siyaset İlişkileri, Tarih Felsefesi ve İslam Siyaset Felsefesi derslerini seçecekler. Bu dersler, bu döneme ilk defa kayıtlanan öğrenciler için zorunlu seçmeli derslerdir. Bunun dışında bu dönemin diğer seçmeli derslerini, yalnızca bu dersleri alttan alan öğrenciler seçecekler. Dördüncü sınıfların “Seçmeli Ders Grubu 5”ten üç ders seçip vermeleri, mezun olmaları için zorunludur.
8)Ders seçimi yaparken önce transkriptlerinizi kontrol ediniz. Verememiş olduğunuz dersleri belirleyerek bu dersleri seçiniz. Fakülte Havuz ve Üniversite Seçmeli derslerinden kalmış olduğunuz dersi bırakıp yeni bir dersle değiştirebilirsiniz. Ama bunu yaparken bıraktığınız dersi diğer derse bağlamayı unutmamanız gerekiyor. Ders seçim ekranında yeni dersi alırken aynı satırda bir kutucuk içinde eski dersinizin kodunu ve aldığınız notu göreceksiniz [örn. FD/17122313131212]. Eski dersinizi sadece açılacak olan bir ders ile değiştirebilirsiniz. Bu da dersi takip etme sorumluluğu alacağınız anlamına geliyor.
9) Bir dönemde en fazla 42 AKTS ders seçimi yapabilirsiniz. Sadece okulu bitirecek olan öğrenciler 42 AKTS üzerinde ders alabilirler. Onun koşulları ise yakında duyurulacaktır.
10) Eğer alttan aldığınız bir ders ile yeni seçmeniz gereken bir ders çakışıyorsa öncelikle alttan aldığınız dersi vermeniz tavsiye edilir. Mezun olacak durumda olup da bu tür bir çakışma yüzünden sıkıntı yaşayanlar mutlaka danışmanlarıyla iletişime geçmelidirler.
11) Sınıf tekrarı yapan ve ortalaması 1,80’nin altında olan öğrenciler üst sınıfa geçemez, bu öğrenciler alttan başarısız dersleri ile not yükseltmek amacıyla başarılı derslerini alabilirler.
12) Doğru ders seçimi yapma sorumluluğu öğrenciye aittir. Kayıtlanmanız tamamlanmadıysa lütfen mesajlarınızı kontrol ediniz. LÜTFEN SON GÜNE KADAR KAYITLANMANIZIN TAMAMLANDIĞINI KONTROL EDİNİZ!